Digitaalinen strategia

Toisin kuin monissa konsultointiyrityksissä, me olemme syntyneet digitaaliseen aikaan ja kaikki minkä puolesta työskentelemme, on digitaalista johon on yhdistetty vahva strateginen ymmärrys.

Meillä on vankka kokemus B2C ja B2B -markkinoista niin Tanskassa kuin ulkomailla. Meidän aikaisempiin projekteihin kuuluu muun muassa ”Yhdysvaltain markkinoille lanseeraus” ja ”Offlinesta onlineen”. Olemme erikoistuneet erityisesti markkinoinnin automatisointiin.

Kun me Obsidian Digitalilla puhumme digitaalisesta strategiasta, puhumme tavasta, jolla toteutamme hyötyä meitä lähestyneelle yritykselle. Tämä voi tapahtua joko suoran myynnin kautta tai myyntiin henkilökohtaisen kontaktin kautta.

Digitaaliset strategiatyypit

Lähtökohtaisesti työskentelemme kolmen erilaisen strategian kanssa; 1) Perusstrategia 2) Uusille markkinoille-strategia 3) E-commercial due dilligence -strategia

  • Uusille markkinoille astuminen, kuten nimikin jo kertoo, pitää sisällää strategian siitä miten uusille markkinoille astutaan. Tässä analysoimme yleensä maantieteellisiä, demografisia ja rakenteellisia eroja. Infrastruktuurieroilla kuten toimitushinnoilla ja toimitusajoilla voi siten olla huomattavia vaikutuksia jonkun tietyn maan verkkokauppaan. 
  • Yleinen strategia perustuu asiakkaidemme digitaaliseen markkinointivalikoimaan. Katsomme pääasiassa mille kanaville meidän tulee asiakkaat sitouttaa myynninedistämiseksi sekä minkälaisia tarjouksia markkinoilla on. Tämä strategiatyyppi on yleensä kaikkien meidän aktiviteettien perusta. 
  • E-commercial due dilligence käsittelee digitaalisen yrityksen peruslinjaa ”base line” ja digitaalista kasvupotentiaalia. Toteutamme nämä yhdessä yrityksen kanssa. Panostamme tulisi tarkastella taloudellisen ja legal due dilligence -yhteydessä. 

Olet aktiivisesti mukana prosessissamme

Työskentelemme tiiviisti yhdessä asiakkaan kanssa jo ensimmäisestä päivästä lähtien. Huomaat tyypillisesti prosessin alussa, että pyydämme suuren määrän tietoa. Teemme tämän, koska haluamme paneutua asiaan niin hyvin kuin mahdollista ja näin saavuttaa parhaat tulokset. Tietojenkeräyksen lisäksi keskustelemme projektissa mukana olevien henkilöiden kanssa, jossa tiedustelemme tuotteista, asiakkaista, ostoprosessista jne., koska uskomme, että sinun tulee tuntea tuotteet ja asiakkaat ennen kuin voimme valita mitä kanavia käyttää turvataksemme asiakkaillemme ostotilanteen läpi koko ostoprosessin.

Segmentointi

Kun olemme keskustelleet johdon ja/tai työntekijöiden kanssa, on seuraava vaihe on tyypillisesti segmentoida kohdeyleisö ja löytää optimaalinen asiakassiirtymä kullekin segmentille. Asiakassiirtymä on erittäin tärkeä digitaalinen strategia. Asiakassiirtymä on konkreettinen asiakasmatka ostoprosessin alusta loppuun. Toisin sanoen mahdollisesta asiakkaasta tulee ensimmäistä kertaa tietoinen asiakkaamme (yrityksen) tuotteesta, kun hän (potentiaalinen asiakas) on huomannut tuotteen ja sitä seuraavan ajan jakson, kunnes hän (potentiaalinen asiakas) ostaa asiakkailtamme (yritykseltä).
Segmentoinnilla on tärkeä rooli asiakassiirtymässä, koska kaikki ihmiset ovat erilaisia ja siksi heitä on käsiteltävä eritavalla alusta loppuun.

Rekvisiitta

Kun olemme saaneet segmentoitua meidän erilaiset kohderyhmät, valitsemme näistä ne kaikkein oleellisimmat kohderyhmät. Työskentelemme tyypillisesti neljän erilaisen toiminnon kanssa: Sähköposti, PPC, SEO ja sosiaaliset mediat. Jokaisesta näistä on hyötyjä ja haittoja, mutta lähtökohtana on segmentoitu kohderyhmä. Keskitymme läpi koko prosessin strategiaan, jossa yhdistyvät toisiaan täydentävät toiminnot.

Miksi digitaalinen strategia on tärkeä

Mikäli sinulla ei jo ole digitaalista strategiaa, on korkea aika hankkia sellainen. Vuonna 2015 digitaalinen kauppa kasvoi jopa 10 prosenttia tanskalaisten keskuudessa, ja eurooppalaisten yleisesti, eli on selvää kuinka ollaan valmiita digitaaliselle kaupankäynnille. Digitaalinen kaupankäynti on trendi, joka näyttää jatkavan kasvuaan vielä ainakin seuraavan parin vuoden ajan. Mikäli et jo ole aitiopaikalla osallistumassa digitaalisen kaupan kasvuun, sinua ei yksinkertaisesti huomioida digitaalisilla markkinoilla ja kilpailijat saavat edun.

Kuka tarvitsee digitaalisen strategian

Useimmilla yrityksillä pitäisi olla digitaalinen strategia. Tämä koskee B2B, B2C, hyödykkeiden tuottajia, osakeyhtiötä, ohjelmistoyrityksiä jne. Osa B2B-yrityksistä on todennut, etteivät he tarvitse digitaalista strategiaa, koska myynti tapahtuu henkilökohtaisten kontaktien kautta. Seurauksena on kuitenkin se, että yritykset menettävät mahdollisuuden vaikuttaa heidän kohderyhmiin digitaalisten medioiden kautta ja näin ollen heidän konversioprosentti kasvaa, kun he ovat kentällä puhumassa kasvotusten asiakkaidensa kanssa.

Ero offline-strategiasta

Monet suuret tanskalaiset yritykset käyttävät nykyisin isoja konsultointifirmoja strategian suunnitteluun. Arvostamme suuresti Amerikan suuria konsultointitaloja, mutta me teemme asiat hieman toisin. Obsidian Digitalilla olemme syntyneet digitaaliseen aikaan, ja vaikka suurin osa johtajistamme tulevatkin suurista, kansainvälisistä konsultointitaloista, olemme paljon teknisempiä kuin monet muut kilpailijamme. Meidän lähtökohtana työskennellä teidän digitaalisen markkinoinnin parissa, on näin ollen parempi. Meidän strategiset ratkaisut perustuvat syvästi teknologiseen ymmärrykseen, jota ei monilla määritelmien mukaan ole.

Haluatko tietää enemmän? Olet aina tervetullut ottamaan yhteyttä meihin epävirallisen puhelun saamiseksi.

Ota meihin yhteyttä Ota meihin yhteyttä Soittaa: 60 73 60 60, kirjoita: obsidian@obsidian.dk tai täytä lomake alareunassa