Hakusana-analyysi

Löydä arvokas hakusana

Hakusana-analyysi paljastaa, mitä hakusanoja ja -fraaseja potentiaaliset asiakkaat käyttävät ja kuinka he löytävät yrityksen, joka tarjoaa sen tyyppisiä tuotteita tai palveluita, joita te myytte. Hakusana-analyysin perusteella voidaan myöhemmin kehittää sisältöä, joka tarjoaa SEO-arvoa sivustollenne ja siihen miten se sijoittuu hakutuloksissa perustuen hakusanaan ja -fraasiin.

Hakusana-analyysi on moderni markkina-analyysin muoto, joka antaa sinulle katsauksen siitä, mitä terminologiaa potentiaaliset asiakkaat käyttävät sekä siitä mitkä hakusanat ja -fraasit ovat merkityksellisimmät sisällön kehittämisessä.

Liian usein ihmiset käyttävät erilaisia nimityksiä tuotteista ja palveluista, joita myytte, kuin mitä te haluaisitte käytettävän. Siksi hakusana-analyysi paljastaa monesti aivan odottamattomia sanoja, joilla toki aina voi olla jonkinnäköinen yhteys.

Hakusana-analyysin lähtökohta

Siksi pyydämme sinua usein keräämään ammatti-ilmaisut, joita itse käytätte teidän palveluiden tai tuotteidenne kohdalla ja, kun kuulette myyjänne puhuvan asiakkaidenne kanssa.

Käytämme lähtökohtaisesti näitä hakusanoja meidän hakusana-analyysissä. Käytämme monenlaisia työkaluja kaivaessamme tietoa Googlesta kuinka monta hakua tietyt hakusanat ovat saaneet. Samalla selvitämme mitä muita oleellisia ja samaan aiheeseen liittyviä sanoja ihmiset käyttävät hakiessaan jonkun tietyn ammattialan sanoilla.

Nämä muut liittyvät sanat kertovat Googlelle, minkälaisiin hakuihin kotisivunne voidaan yhdistää ja mitkä hakusanat ovat merkityksellisiä. Kohdistamalla ne yksittäisille sivuille, voimme kohdistaa sivut paljon tarkemmin ja varmistaa teille hyvän sijoituksen tärkeimmillä hakusanoilla.

Käytämme monia erilaisia analyysiin tarkoitettuja työkaluja kuten esimerkiksi; SearchMetrics, Ahref ja SEMrush, etsiessämme millä kotisivuillanne olemassaolevilla hakusanoilla on ehkä jo hyvä sijoitus. Nämä työkalut kertovat meille myös, mihin hakusanoihin teidän tulisi keskittyä sekä mitkä hakusanat ja -fraasit toimivat hyvin kilpailijoillanne.

Kun olemme valmiita analysoinnin kanssa, on meillä yleensä pitkä lista hakusanoja ja -fraaseja sekä tietoa siitä kuinka monta kuukausittaista hakua kullakin sanalla on.

Ei ole pelkästään kyse löytää hakusanat, joilla on eniten etsintöjä

Hakusana-analyysi ei koske pelkästään sitä, että löydetään hakusanat ja -fraasit, jotka ovat eniten etsittyjä. Kysymys on löytää ne hakusanat ja -fraasit – ja hakufraasit – jotka tuovat teille kävijät, jotka ovat eniten kiinnostuneita juuri teidän tuotteista sekä palveluista.

Nykyisin ihmiset käyttävät yhä enemmän sanoja, kokonaisia lauseita ja kysymyksiä etsinnöissään – niin kutsuttuja longtail-hakuja.

Tämän avulla on helpompaa niin sinulle kuin myös Googlelle selvittää, mikä syy kunkin haun taustalla on ja näin ollen on helpompi määrittää kuinka merkityksellinen tuotteenne tai palvelunne olisi kyseistä hakua kohtaan.

Mihin hakusana-analyysiä voidaan käyttää?

Hyvä asia tämäntyyppisissä hauissa on se, ettei niitä tehdä kuukausittain. Tästä syystä kilpailu ei ole läheskään niin kovaa, kuin niillä hakusanoilla, joita käytetään etsinnöissä kuukausittain. Tästä syystä teidän on helpompaa saavuttaa hyvä sijoitus hakutuloksissa kyseisillä hakusanoilla. 

Tämäntyyppiset haut ovat rakennettu kysymyksen muotoon ja kehittämällä kotisivujenne sisältöä, voitte vastata kysymyksiin suoraan ja tällä tavalla saada kotisivuillenne oleellisia kävijöitä, joilla on selvä kiinnostus juuri teidän tuotteisiin ja palveluihin. 

Monissa hakufraaseissa, jotka osoittavat vierailijoiden olevan erityisen kiinnostuneita teidän palveluista tai tuotteista, voi näiden sanojen tuoma liikenne tuottaa yhtä monta – ellei jopa enemmän – asiakkaita kuin mitä hakusanat, joissa on paljon enemmän määrällisesti hakuja. 

Tästä syystä hakusana-analyysi sisältää usein suuren määrän longtail-hakuja, joiden avulla arvioimme mahdollisuutta hankkia kotisivuillenne liikennettä ostavista asiakkaista. Hakusanalistan ja -fraasien lisäksi voimme: 

  • Sovittaa rakenteen kotisivuillenne, jotta Google näkee helpommin mitkä hakusanat te määrittelette tärkeimmiksi 
  • Parantaa sijoitustanne hakutuloksissa niiden hakusanojen avuilla, joihin teillä on jo sisältöä
  • Neuvoa mikä kotisivuilla oleva sisältö kaipaa kehittämistä, jotta saatte suuremman mahdollisuuden tulla löydetyksi hakusanalla, jota ihmiset jo käyttävät entuudestaan.

Haluatko tietää enemmän? Olet aina tervetullut ottamaan yhteyttä meihin epävirallisen puhelun saamiseksi.

Ota meihin yhteyttä Ota meihin yhteyttä Soittaa: 60 73 60 60, kirjoita: obsidian@obsidian.dk tai täytä lomake alareunassa