Reputation Management eli maineenhallinta

Tehokas maineenhallinta estää niin kutsutun paskamyrskyn

Reputation Management eli maineenhallinnassa on kyse siitä, että estetään yksittäisten henkilöiden tai yritysten ripustamista internetissä paskamyrskyn kohteeksi. Obsidian Digitalilla meillä on valmius, joka on aina valmiina taistelemaan huonoa julkisuutta vastaan ja voimme myös hallita kriisiviestintää verkossa mikäli ns. paskamyrsky iskee. 

Reputation Management käsittelee yhtälailla yksityishenkilöiden ja yrityksen verkkomaineen turvaamista, jonka avulla poistetaan huonoa julkisuutta hakutuloksista ja käsitellään mahdollisesta huonosta julkisuudesta johtunutta kriisitilannetta. Huonosta julkisuudesta johtuneeseen kriisitilanteeseen sosiaalisessa mediassa kannattaa varautua etukäteen ja laatia toiminnalle strategia, sillä monesti suuret kriisit voidaan useimmiten ehkäistä jo ennen kuin niistä tulee todella haitallisia.

Laadimme strategian verkkokriisien torjumiseen

Jotta Reputation Management eli maineenhallinta toimii tehokkaasti kriisitilanteiden yllättäessä, tulee sille laatia etukäteen suunnitelma kuinka kriisitilanteissa reagoidaan ja toimitaan. Ensimmäinen reaktionne on nimittäin ratkaiseva tekijä saako myrsky tuhoa aikaan vai voitatko mahdollisesti jopa enemmän seuraajia verkossa.  

Opetamme teille erityisiä tekniikoita, jotka saavat luulot pois vihapuheiden levittäjiltä sekä tavallisilta valittajilta ja asiakkailta, joilla on ollut huono kokemus joko kanssanne tai teidän tuotteeseen liittyen. Laadimme yhteistyössä kanssanne strategian, kuinka erilaiset toimet otetaan käyttöön teidän verkkokommunikoinnissa ja milloin niitä tulee käyttää.

Reputation Management auttaa siivoamaan verkkoa kriisin jälkeen

Valitettavasti paskamyrskyn jälkeen jälkiä ei noin vain poistetakaan. Paskamyrskyn tuoma huono julkisuus, vihapuhesivut ja ikävät kommentit ovat hankala saada pois verkosta. Valitettavasti verkko muistaa ne usein ikuisesti – ellet sitten saa poistettua huonoa julkisuutta tehokkaasti hakutuloksista tai niin, että vihapuheen levittäjät poistavat ne itse. 

Tähän pystymme usein kuitenkin Obsidian Digitalilla. Osittain siksi, että käytämme muutamia erityisiä työkaluja sekä strategioita, jotka ainakin ajavat vihapuheet hakutulosten häntäpäähän niin, että niiden löytymisen riski pienenee ellei niitä saa kokonaan poistettua. Ja osittain siksi, että on aina parempi, kun joku muu hoitaa siivoamisen kuin vihapuheiden kohteeksi joutunut.

Reputation Management hjælper med til at rydde op efter en online krise

Desværre er det ikke sådan at slette sporerne efter en shitstorm. Den dårlige omtale stormen bragte med sig, eventuelle hadesider og kedelige kommentarer, er ikke sådan lige at få fjernet. Nettet husker det oftest for altid – med mindre man kan sende den dårlige omtale effektivt ud af søgeresultaterne eller få ophavsmændene til at fjerne den.

Det kan vi ofte hos Obsidian Digital. Dels fordi vi anvender nogle særlige værktøjer og strategier, der om ikke fjerner, så i hvert fald sender dårlig omtale så langt ned i søgeresultaterne, at risikoen for at den bliver genfundet er minimal. Og dels fordi det altid virker bedre, hvis det er en anden end dem, det er gået ud over, der henvender sig til ophavsmændene til den dårlige omtale og beder dem om at få omtalen fjernet.

Vihasivustojen sekä muun huonon julkisuuden poistaminen

Tämä pätee myös vihasivustoihin sekä muuhun huonoon julkisuuteen, jotka joskus pystyvät jopa vaikuttamaan sijoittumiseenne hakutuloksissa. Oikealle asiakkaalle on aina huono merkki, mikäli vihasivustot tai puheet tulisivat hakutuloksissa näkyviin ennen omia kotisivujanne silloin, kun ihmiset etsivät yritystänne. 

Eninnäkin, tässä luodaan SEO-strategia, joka edistää sijoitustanne hakutuloksissa ja saa huonoa julkisuutta tuovat sivustot painettua häntäpäähän – ja tietysti mielellään kokonaan pois Googlen hakutuloksista. Oikeanlaisella strategialla sekä työkaluilla se on usein mahdollista, koska vihapuheet eivät ole hakukoneoptimoinnin kannalta oleellista tai arvokasta tietoa eikä osittain siksi, että vihasivustoilla harvoin on seurantaa kuinka ne hakutuloksissa sijoittuvat. Yleensä heillä ei myös ole tarvittavaa taloudellista statusta sitä strategiaa vastaan, jonka esimerkiksi me Obsidian Digitalilla luomme. 

Hyvä annos päättäväisyyttä ja päämäärää riittää siihen, että saamme poistettua huonon julkisuuden hakutulosten kärkipäästä, jonka jälkeen voitte keskittyä palauttamaan yrityksenne hyvän maineen verkossa.

Reputation Management käsittää myös hyvän maineen säilyttämisen

Hyvä maine verkossa käsittää myös sen, että käyttäytyy korrektisti, käyttää oikeita kommunikointistrategioita sekä tehokasta SEO-strategiaa, joka takaa yrityksellenne aina parhaan sijoituksen hakutuloksissa. Tällä tavalla vihapuheille ja muulle negatiiviselle palautteelle ei hakutuloksissa jää tilaa. 

Maineen hallinnassa on kyse myös tehokkaasta ulosannista kommunikointistrategiassa sekä tehokkaasta ja harkitusta markkinointistrategiasta kuinka kommunikoitte ja markkinoitte sosiaalisessa mediassa. Tämän avulla voitte tehokkaasti vähentää riskiä, että joutuisitte koskaan vihapuheiden kohteeksi tai yhdistyisitte muunlaisen sosiaalisessa mediassa syntyneeseen kriisitilanteeseen.  

Joten ei ole väärin sanoa, että kaikki mitä teette verkossa, on tietynlaista maineenhallintaa. Ei ole mitään syytä miksei maineenhallintaan loisi myös erityisen strategian mikäli jo käytätte muutenkin SEO-strategiaa tai työskentelette AdWordsin kanssa.

Obsidian Digital – verkkokumppaninne digitaalisessa maailmassa

Obsidian Digitalilla voit saada täydellisen paketin palveluja, joilla on merkitystä verkossa – ei pelkästään teidän maineenhallinnan (Reputation Management) kannalta, vaan myös teidän sijoittumiseenne hakutuloksissa, verkkonäkyvyyteen sekä oleellisten kävijöiden lukumäärään, jotka mahdollisesti konvertoituvat asiakkaiksi.

Me SEO-konsulentit voimme auttaa sinua markkinoinnin joka osa-alueella ja Tanskan parhaimmat erikoisasiantuntijat voivat neuvoa teitä hakukoneoptimoinnin, verkkomarkkinoinnin, mainostamisen sekä digitaalisten strategioiden kehittämisessä. 

Koko tässä valikoimassa Reputation Management on yksi yhdistävä tekijä ja, joka tehokkaasti takaa, että ette joudu vihapuheen tai sen kuuluisan paskamyrskyn kohteeksi. Samalla saatte tehokkaasti ja määrätietoisesti tilaa rakentaa innostunutta ja tyytyväistä asiakaskuntaanne. Nämä ovat elementtejä, jotka auttavat sinua menestymään verkossa!

Ota meihin yhteyttä jo tänään ja voimme keskustella, kuinka voimme tehokkaasti varmistaa ja parantaa yrityksenne näkyvyyttä sekä julkisuutta verkossa. Olemme valmiit auttamaan Teitä!

Haluatko tietää enemmän? Olet aina tervetullut ottamaan yhteyttä meihin epävirallisen puhelun saamiseksi.

Ota meihin yhteyttä Ota meihin yhteyttä Soittaa: 60 73 60 60, kirjoita: obsidian@obsidian.dk tai täytä lomake alareunassa