Uudelleenmarkkinointi/uudelleenkohdistus

Facebookin uudelleenkohdistaminen ja Google Ads uudelleenmarkkinointi

Uudelleenmarkkinoinnin ja uudelleenkohdentamisen avulla voit kohdistaa mainoksia Googlen sekä Facebookin hakutuloksissa heille, jotka ovat äskettäin vierailleet kotisivuillanne. Näin voit laajentaa näkyvyyttä potentiaalisille asiakkaille ja muistuttaa heitä, ette he olivat kiinnostuneita kotisivuistanne.

Tämä lisää mahdollisuutta, että he palaavat takaisin ja tekevät ehkä ostoksia verkkokaupassanne, jota he mahdollisesti harkitsivat jo vieraillessaan verkkokaupassanne aiemmin. 

Vain hyvin pieni osa ihmisistä ostaa ensimmäisellä kerralla, kun he vierailevat verkkokaupassa tai kotisivuilla. Usein kävijät tutkivat mahdollisuuksia ennen kuin päätyvät lopulliseen vaihtoehtoon. Saattaa myös olla, että päätös lykätään seuraavalle päivälle ja näin ollen he eivät ehkä koskaan kuitenkaan tee asialle mitään.  

Tässä kohtaa uudelleenmarkkinointi – kuten Google sen nimeää – tai uudelleenkohdistus – kuten vastaavasti Facebook sen nimeää – tulee mukaan kuvaan. Se on kohdistettua mainontaa, jotka näytetään bannereina tai tekstimainoksina heille, jotka ovat äskettäin vierailleet kotisivuillanne tai verkkokaupassanne.

Mainonta voidaan kohdistaa sivu- tai tuotetasolla ja esimerkiksi näyttää niitä mainoksia tuotteesta, joita vierailijat ovat katsoneet vieraillessaan sivustolla viimeksi.

Räätälöi uudelleenmarkkinointimainontanne

Olitpa sitten käyttänyt uudelleenmarkkinointia Googlessa tai uudelleenkohdentamista, antaa se sinulle monenlaisia mahdollisuuksia saada mainoksenne näkyviin. Tällä tavalla voitte valita miten mainoksenne näytetään: 

  • Vierailleet kotisivuillanne
  • Vierailleet tietyllä sivulla, esimerkiksi yhdestä kotisivuillanne olevasta kategoriasta
  • Vierailleet sivustolla, joilla on tietynlainen verkko-osoitteen rakenne
  • Klikannut tavaran ostoskoriin, mutta ei vielä ostanut sitä
  • Viipynyt kotisivuilla pidempään kuin mitä normaalisti
  • Katsonut kotisivuilla tietyn määrän sivuja.

Sekoittamalla Googlen ja Facebookin eri vaihtoehtoja, saatte mahdollisuuden räätälöidä mainosverkon, joka voi lisätä näkyvyyttä kotisivuillanne, verkkokaupassa, tai näkyvyyttä brändillenne heille, jotka ovat äskettäin vierailleet kotisivuillanne. Voitte jopa yhdistää kampanjoita niin, että uudellenmarkkinointimainoksia näytetään tietyin väliaijoin riippuen siitä kuinka pitkä aika käyttäjän viimeisimmästä käyntikerrasta on. Mahdollisuuksia on monia ja tulokset ovat kustannuksiin nähden erinomaisia. Ei ole mitään syytä jättää käyttämättä uudelleenmainontaa verkkomarkkinoinnissanne.  

Uudelleenmarkkinointi johdonmukaisellä sisällöllä

Mikäli haluat näyttää bannerimainoksia kävijoille niistä tuotteista, joita kävijät ovat katselleet, tulee sinun perustaa AdWords -kampanja ja mainokset juuri kyseisille tuotteille sekä tuoteryhmille. Tämä työ vaatii valtavan työpanoksen, joten tässä kohtaa voit hyötyä käyttämällä Google Adwordsin dynaamista uudelleenmarkkinointitoimintoa, kun haluat kohdistaa markkinoinnin joihinkin tiettyihin tuotteisiin tai tuoteryhmiin. Google AdWordsin voi ladata Google Analyticsistä. 

Voit valita Googlesta itse myös ne tuotteet ja tuotetiedot, jotka ovat oleellisimmat näyttää yksittäisille, aikaisemmin sivustolla vierailleille. Tässä on kuitenkin tärkeää, että tuotekategorianne ja tuotteenne ovat määritelty oikein verkkokoupassanne sekä feedissä, jota käytätte syöttäessänne tuotteita ja tuotekuvia Googleen. Muussa tapauksessa Google saattaa valita niitä kohteita, jotka eivät ole merkityksellisiä.

Uudelleenmarkkinointi dynaamisella sisällöllä voidaan myös määrittää yksittäiselle kotisivulle. Tämän avulla voit luoda bannerimainoksia verkkosivuston yksittäisille sivuille ja voit näyttää ne aikaisemmin vierailleille sen sijaan, että näyttäisit vain yleisen mainoksen verkkosivustolla tai teidän brändistä. 

Aloita uudelleenmarkkinointi ja uudelleenkohdentaminen helposti

Jotta voitte hyödyntää uudelleenmarkkinoinnin sekä uudelleenkohdistamisen kaikkia mahdollisuuksia, edellyttää se syvällisempää tietämystä siitä, millaisia mahdollisuuksia on käytettävissä sekä myös käytännön kokemusta tämän toiminnon aktivoinnista. Oikein tehtynä tämä markkinointitapa on edullinen ja voitte saada paljon aikaan niin kotisivuillanne kuin verkkokaupassanne, joka varmasti takaa teille lisää tilauksia, joita ehkä ette muuten olisi saaneet. Mutta väärin tehtynä, voi uudelleenmarkkinointi tai -kohdentaminen vahingoittaa jopa koko brändin mainetta verkossa. 

Tästä syystä on hyvä idea valita kokenut kumppani AdWords- ja Facebook -mainonnalle, joka tietää kuinka hyödyntää uudelleenmarkkinoinnin ja uudelleekohdentamisen potentiaalia. Tämän voimme tehdä Obsidian Digitalilla. Jos haluat päästä alkuun AdWords- ja Facebook -verkkomainonnassanne, voimme auttaa teitä toteuttamaan sen ja yleensä myös ylittämään odotukset. Ota yhteyttä jo tänään ja huomaa ero!  

Haluatko tietää enemmän? Olet aina tervetullut ottamaan yhteyttä meihin epävirallisen puhelun saamiseksi.

Ota meihin yhteyttä Ota meihin yhteyttä Soittaa: 60 73 60 60, kirjoita: obsidian@obsidian.dk tai täytä lomake alareunassa