Automatisoitu markkinointi eli marketing automation

Markkinoinnin automatisoinnissa on kyse mainonnan automatisoinnista niin, että viestit räätälöidään sopimaan jotakin tiettyä yleisöä tai kohderyhmää kohden.

Ei ole väliä tapaako asiakas teidät teidän omilla kotisivuilla, sosiaalisessa mediassa tai jollakin muulla alustalla, jossa markkinoit tuotteitasi tai palveluitasi.Tavoitteena on tietysti lisätä tuloksia ja tuottaa enemmän tuloja yrityksellesi!

Markkinoinnin automatisoinnista on tulossa yhä suositumpaa esimerkiksi verkkokauppojen ja muiden keskuudessa, jotka myyvät tuotteita tai palveluita verkossa. Mutta kuinka suurta tämä on ja onko markkinoinnin automatisointia mahdollista käyttää juuri teidän liiketoiminnan markkinoinnissa?

Markkinointia sukupolvelle MINÄ!

Markkinoinnin automatisointi on vastaus älykkääseen markkinointiin sukupolvelle, jossa ”minä” ja ”minun tarpeet” ovat ensiarvoisen tärkeitä. Mikäli yksittäinen henkilö ei näe itselleen selvää hyötyä, on vaikea saada heitä kiinnostumaan tuotteista tai palveluista.

Me Obsidian Digitalilla työskentelemme 100% todistettujen ja toimivien puitteiden parissa automatisoidun markkinoinnin kentällä.

Ota meihin yhteyttä puhelimitse numeroon 31 10 00 54 tai lähetä meille sähköpostia osoitteeseen eir@obsidian.dk, Emil Reinholdt (Johtaja).

Samalla internet ja sosiaalinen media ovat helpottaneet asiakkaiden työtä löytää tietoa yksittäisistä tuotteista ja päätyä ostamaan, ilman että he olisivat missään vaiheessa olleet yhteydessä myyjään. Ne asiat, joita he voivat lukea tuotteista, nähdä mitä muut kertovat tuotteesta, määrittävät sen valitsevatko asiakkaat tuotteen vai päätyvätkö valitsemaan kipailijoiden tuotteen.

Jotta yksilön päätökseen voidaan vaikuttaa, vaatii se äärettömän yksilöllistä ja asiakaslähtöistä markkinointia. Tällä tavoin mainokset voidaan räätälöidä kohderyhmälle ja kullekin tuotteesta kiinnostuneelle – joka samalla voidaan tarkoin sovittaa tiettyn paikan ostoprosessiin, joka on yksilöty, kun viesti on kohdennetty kiinnostuneelle oikein.

Kuinka Automatisoitu Markkinointi otetaan käyttöön

Markkinointiautomaation käyttöönottoon tarvitaan IT-ratkaisu, joka yleensä toimii pilvipalveluna. Palvelu tukee markkinointiprosessejasi, ja se voidaan integroida CMS- tai verkkokauppajärjestelmäänne sekä käytössä oleviin sosiaalisen median alustoihin sekä muille mainosalustoille. Näin saat mahdollisuuden kohdistaa ja räätälöidä markkinointia yksittäisille kohderyhmille ja varmistaa heidän matka aina asiakkuuteen saakka. Tätä tekniikkaa voidaan käyttää myös jälkikäteen, kun ihmisistä on jo tullut asiakkaitanne.

Markkinointiautomaation käyttäminen edellyttää kuitenkin suurta tietämystä asiakkaistasi, heidän demografisesta tiedosta sekä kiinnostuksenkohteista yhdistettynä tietämykseen heidän käyttäytymisestään niin teidän sivuilla kuin myös muissa medioissa.

Tietoperusteinen markkinointi

Asiakkaiden ja potentiaalisten asiakkaiden tunteminen perustuu tietoon, jonka voit osittain hakea kotisivuillasi tapahtuvasta liikenteestä tai verkkokaupasta ja osan tiedosta voi saada muita lähteitä käyttämällä. Tämä pätee esimerkiksi tietoon siitä, minkälaisia mainoksia asiakkaat klikkailevat AdWords- tai Facebook-mainoksista, minkälaisissa Facebook-ryhmissä he ovat jäseninä, minkälaisia hakusanoja ja termejä erilaiset kohderyhmät käyttävät, kun he etsivät tietoa liittyen samankaltaisiin tuotteisiin, joita esimerkiksi teillä on. Myös demografiset tiedot sekä kiinnostuksenkohteet ovat tärkeitä tietoja ja näitä voidaan saada sosiaalisista medioista tai ostaa analyysejä suorittavilta yrityksiltä ja yrityksiltä, jotka ovat tehneet siitä toimeentulon eli keräämällä tietoa käyttäytymisestä ja tavoista internetissä.

Tähän tietämykseen perustuen voit luoda erilaisia ”triggereitä”, jotka aktivoivat tietyn markkinointivirran, jossa otetaan huomioon yksittäisen asiakkaan kiinnostuksen kohteet ja missä vaiheessa he ovat matkalla kohti mahdollista asiakkuutta – ja ehkä jopa sen jälkeen, kun he ovat tehneet ensimmäisen ostoksensa teiltä.

Markkinointiautomaatio vaatii jatkuvia toimenpiteitä

Ihmisten mieltymykset ja kiinnostukset muuttuvat jatkuvasti. Joku on viime vuoden muotia, kun uusi on jo tulossa. Siksi automatisoitu markkinointi vaatii hyvää tietämystä ja tulosten jatkuvaa seurantaa, jotta siinä pysyy ajan hermoilla.

Samoin sinun on aina oltava tietoinen siitä minkälaisia uusia trendejä ja markkinoinnin kehitystä on tulossa ja mitä ne tarkoittavat teidän tuotteiden ja palveluiden markkinoinnille erilaisissa kohderyhmissä.

Muuttamalla jatkuvasti eri kampanjoita sekä niihin liittyvää automatisointia eri kohderyhmien kiinnostusta vastaavaksi, pysyvät tuotteenne ja palvelunne hyödyllisinä ja käyttökelpoisina eri kohderyhmille ja asiakassegmenteille. Tämä turvaa kotisivuillanne tapahtuvaa liikennettä ja parantaa click-trough raten, joka vastoin tarjoaa paremman tuoton.

Tarvitsetteko apua automatisoidun markkinoinnin käyttöönotossa?

Kuten jo mainittiin, saattaa olla, että olet vasta aloittelija automatisoidun markkinoinnin parissa, koska se vaatii syvällistä tietoa monista erilaisista verkkomarkkinoinnin osa-alueista ja menetelmistä.

Siksi on järkevää saada apua markkinoinnin automatisoinnin määrittelyyn ulkopuoliselta ammattilaiselta – niin myös Automatisoidun markkinoinnin kuin myös muun markkinoinnin lajissa.

Täällä voit ottaa yhteyttä meihin Obsidian Digitalilla. Olemme tanskalainen, ammattimainen digimarkkinointiin erikoistunut toimisto, joilla on Tanskan terävimmät ajatukset verkkomarkkinoinnin parissa niin kumppanina kuin myös työntekijänä. Samaan aikaan olemme kuitenkin täysin alustasta riippumattomia ja tunnemme lähes kaikki markkinoilla olevat markkinoinnin automaatiojärjestelmät.

Joten oli teillä käytössä mikä alusta tahansa tai tarvitsette markkinointiin liittyen mitä tahansa, me voimme auttaa. Annamme myös neuvoja ja varmistamme sinulle mahdollisimman suuren tuoton teidän Automatisoidun markkinoinnin käytössä kotisivuillanne. Ota yhteyttä jo tänään – ja pääset alkuun jo huomenna!

Haluatko tietää enemmän? Olet aina tervetullut ottamaan yhteyttä meihin epävirallisen puhelun saamiseksi.

Ota meihin yhteyttä Ota meihin yhteyttä Soittaa: 60 73 60 60, kirjoita: obsidian@obsidian.dk tai täytä lomake alareunassa