Nopeuden optimointi

Yhä tärkeämpi parametri Googlen arvioissa on se, kuinka nopeat kotisivunne ovat. Verkossa ei nykyään kukaan jaksa odottaa – ja mikäli kotisivujenne vastausaika on pitkä, palaavat kävijät takaisin hakukonetuloksiin ja klikkaavat itsensä kilpailijoiden kotisivuille.

Tällä on suora haittavaikutus teidän yrityksenne sijoittumiseen hakutuloksissa ja mikäli kotisivut ovat erityisen hitaat on riskinä, että Google merkitsee sivuston varoituksella, joka ilmaisee sivuston olevan hidas – ja tämän jälkeen ei enää kukaan klikkaa sivustollenne hakutuloksista. 

Obsidian Digital voi analysoida kotisivujenne nopeuden ja identifioida sekä tunnistaa ne tekijät, jotka hidastavat kotisivujen nopeutta.

Lataa...

Tämän tunnet varmasti itsekin. Avaat Googlen saadaksesi vastauksen nyt ja heti. Saatat löytää linkin, joka toimii salamannopeudella, mutta sitten alkaakin latautuminen. Se oli ikävää – heille. Tässä kohtaa olet jo mennyt eteenpäin sivustolle, joka toimii nopeammin ja jossa mahdollisesti päädyt jopa ostamaan.

Anna Obsidian Digitalin nopeusoptimoida kotisivusi, jonka jälkeen et enää koskaan menetä asiakkaita.

Nopeusoptimointi on käyttäjäystävällisyyttä

Hakukoneoptimointi sekä nopeusopimointi kulkevat käsi kädessä. Yhä tärkeämpi tekijä Googlen arviossa on nimittäin se kuinka nopeasti sivut vastaavat komentopyyntöihin. Verkossa kukaan ei halua odotella – ja mikäli sivuston vastausaika on pitkä, menevät kävijät takaisin hakutuloksiin ja klikkaavat itsensä kilpailijoiden sivustoille. 

Samalla tavalla nopeuden optimointi vastaa myös konversion optimointia. Hidas kotisivu tarkoittaa usein, että ne käyttäjät jotka haluavat ostaa, tulevat käyttämään heidän rahansa muualla ja näin ollen konversiotuloksesi on matalampi. Tästä syystä hitaat kotisivut ovat huono niin sijoitusta ajatellen, sivustojen käyttäjille kuin lopulta myös sinun yritystoiminnallesi. 

Optimoi sijoituksesi Googlessa

Google on tiukka tuomari mitä tulee kotisivujen nopeuteen. Google ottaa nimittäin aikaa kuinka kauan kotisivujen lataamiseen kuluu arvioidakseen ja rankatakseen sivuston. Tällä on suora vaikutus sijoitukseesi hakutuloksissa, jos kotisivusi ovat hitaat. Jos kotisivusi ovat erityisen hitaat, saattaa riskinä olla, että Google merkitsee sivuston varoituksella hitaasta sivustosta – ja tämän jälkeen kukaan ei enää klikkaa hakutuloksista kotisivuillesi. 

Me Obsidian Digitallilla olemme keränneet yhteen yksiä parhaimpia nopeuden optimointiin orientoituneita eksperttejä, jotta voimme toteuttaa ainutlaatuisen optimoinnin juuri sinun kotisivuillesi.  Me analysoimme kotisivunne nopeuden ja identifioimme sekä tunnistamme ne tekijät, jotka hidastavat kotisivustosi nopeutta. Tämän jälkeen voit saavuttaa tehokkaan ja korkeamman sijoituksen Googlen hakutuloksissa. 

Obsidian Digitalin avulla voit myös saavuttaa enemmän asiakkaita, jotka viipyvät kotisivuillasi pidempään ja ehtivät tekemään ostokset samoin kuin auttamaan pareemman sijoituksen saamisessa Googlen hakutuloksissa. 

Mitä voit tehdä itse

Kotisivujen latausajan tulisi pysyä alle parissa sekunnissa ja jos mahdollista, mielellään noin sekunti, jotta siitä on hyötyä Googlen sijoitusjärjestelmässä. Seuraavassa annamme pari vinkkiä, mitä voit itse tehdä nopeuden optimoimiseksi kotisivuillasi: 

  • Valokuvien pakkaus

Ensimmäinen asia jonka nopeuden optimoimiseksi kotisivuillasi voit tehdä, on valokuvatiedostojen pakkaus. Valokuvien pakkaus tarkoittaa, että teet tiedostoista pienempiä kuin mitä ne alunperin ovat. Valokuvatiedoston saa helposti pienemmäksi ilman, että kuvat menettävät laadun. Pakkaamalla valokuvatiedostot, vapautat enemmän ”tilaa”, johon kotisivujen ei tarvitse käyttää aikaa ladatakseen ja näin ollen siitä tulee nopeampi.

    • Laiska lataus

    Laiska lataus eli lazy loading tarkoittaa, että hakee vain ne tiedostot, joita asiakas tarvitsee juuri sillä hetkellä. Tämä nopeuttaa kotisivujen toimintaa, sillä latausaika jaetaan osiin ja kotisivut latautuvat samalla, kun käyttäjä liikkuu niillä. Lazy loading -tekniikkaa voi käyttää erityisesti kuva- ja videotiedostoihin sekä myös muuhun kotisivujen sisältöön.

    Haluatko tietää enemmän? Olet aina tervetullut ottamaan yhteyttä meihin epävirallisen puhelun saamiseksi.

    Ota meihin yhteyttä Ota meihin yhteyttä Soittaa: 60 73 60 60, kirjoita: obsidian@obsidian.dk tai täytä lomake alareunassa