Google Analytics Tracking ja asetukset

Google Analytics on ilmainen analysointityökalu, jota voidaan käyttää kotisivuilla tapahtuvan liiketeen seuraukseen sekä selvittämään kävijöiden käyttäytymistä kotisivuilla. Google Analytics -työkalun avulla saa tällä tavalla vastauksen siihen mitkä sivustot ovat suosituimpia, kuinka kauan kävijät sivuilla viipyvät ja kuinka monta sivua kävijät lukevat ennen kuin he poistuvat sivuilta.

Saadaksenne täyden hyödyn Google Analytics -työkalusta, tulee se olla asetettuna oikein. Työkalun perusasetukset ovat hyvin yksinkertaiset, mutta mikäli tarvitsette laajempaa toimintoa esimerkiksi käyttäessänne Google Analytics -työkalua yhdessä Google AdWords kanssa, voimme auttaa Teitä sivujen asetusten kanssa.

OTA YHTEYTTÄ

Lue kuinka erityisten vinkkiemme avulla saat parhaan mahdollisen kävijäliikenteen ja tuloksia.

Miksi Google Analytics?

Google Analytics on ilmainen ja välttämätön työkalu, jota voidaan käyttää valvontaan, analysointiin sekä yrityksen aktiviteettien toimintaan verkossa.

Google Analytics voi tehdä yrityksestä paljon menestyksekkäämmän. Työkalua käytetään hankkimaan laajempi kokonaiskuva sekä keskimääräinen data, joka osoittaa potentiaalisen liiketoiminnan toiminta-alueen tai vaihtoehtoisesti alueet, jotka vaativat enemmän huomiota ja/tai optimointia sekä mikä kaikki kattaa käyttäjien tarpeet.

Jopa 9/10 kerrasta työskentelemme GA:n kanssa, missä käytössämme on Google Tag Manager.

Google Analytics raportoi yksityiskohtia muun muassa kävijöiden lukumäärästä, mitkä sivustot ovat suosituimpia, kävijöiden liikennelähteet, kävijätiheyden ja kuinka sitoutuneita kävijät ovat kotisivuilla. Tiedot, jotka voit Google Analyticsin avulla saada, ovat välttämättömiä, sillä ne osoittavat, millä alueilla on mahdollisuutta edistää hyvää liiketoimintaa ja/tai houkutella uusia asiakkaita.

Google Analytics -työkalun kautta saadun tiedon perusteella sinulla lähtökohta työllesi, jotta voit optimoida sivuston nykyiset ominaisuudet sekä toiminnot ja tämän avulla tavoittaa uusia, potentiaalisia asiakkaita verkossa.

Tästä syystä Google Analytics -työkalun optimaalisin käyttö on hyödyllinen yrityksellesi – anna Opsidian Digitalin varmistaa yrityksellesi suurempi hyöty Google Analyticsistä oikeanlaisilla seuranta-asetuksilla sekä muulla optimoinnilla.

Google Analytics työkalun monet eri toiminnot

Google Analytics on analyysityökalu, jolla on monia erilaisia toimintoja ja ominaisuuksia.

Google Analytics -työkalussa voidaan määritellä hakuja erilaisten ”filttereiden” avulla saadakseen tarkemmat tiedot. Yksi näistä suodattimista on esimerkisi se, jossa tapahtumat voidaan jaotella tiettyyn ajanjaksoon, mistä Google Analytics etsii tietoa.

Google Analytics -työkalun avulla voit segmentoida ja suodattaa sekä käyttäjiä että tietoa tietyn aikajakson vaatimusten mukaisesti. Tämä tarkoittaa sitä, että voit selvittää minälainen sisältö kotisivuillasi on ollut suosituin minäkin päivänä, kuinka paljon kotisivuilla on ollut kävijäliikennettä uuden kampanjan aikana tai mitä julkaisut ovat saavuttaneet ensiksi myyntiä.

Google Analyticsin avulla voit suodatta tietoja myös demografisten tietojen, kiinnostuksen kohteiden, kielen, toimiala-analyysien ja statistiikan, sekä mitä laitteita kotisivuillasi vierailuun yleisimmin käytetään.

Se mitä etsit, sen myös saat

Google Analytics antaa sinulle kvantitatiivisiin tietoihin perustuvia tietoja – eli tietoa, jonka perusteella voi sanoa jotakin erityistä jostakin.

Markkinoinnissa on useasti kyse markkinointiviestien mukauttamisesta juuri tietylle kohderyhmälle, jotta voidaan lisätä todennäköisyyttä saada kohderyhmän jäsenet vakuuttuneeksi viestin sisällöstä. Näin ollen tämä pätee samalla tavalla myös verkossa, jossa sinulla täytyy olla vahva tietämys asiakkaidesi kohderyhmästä, heidän kiinnostuksen kohteista, tavoista sekä arvoista pystyäksesi spesifioimaan sisällön juuri heille.

Tässä yhteydessä Google Analytics voi antaa sinulle vastauksen muutamaan seuraavaan kysymykseen:

  • Kuinka monta vierailijaa kotisivuillani käy?
  • Missä kotisivuillani vierailevat asuvat?
  • Pitäisikö kotisivuni olla enemmän mobiiliystävällisemmät?
  • Mitkä kotisivut linkittyvät omille kotisivuilleni?
  • Minkälaisten markkinointistrategioiden kautta kotisivuni saavat eniten kävijötä? 
  • Mitkä sivut kotisivuillani ovat suosituimpia? 
  • Kuinka moni kotisivuillani kävijöistä päätyy ostamaan tai ilmoittautuu uutiskirjeen tilaajaksi?
  • Minkälaisilta kotisivuilta ostavat asiakkaat tulevat ja mitä he hakevat?
  • Kuinka voin optimoida kotisivuni nopeuden?
  • Minkälainen blogisisältö kävijöitä eniten kiinnostaa?

Näiden avulla Google Analytics hautta sinua tuntemaan käyttäjät ja kuluttajat paremmin, sekä joko laajentamaan tai tarkentamaan kohdeyleisösi ja loppupeleissä optimoimaan yrityksesi toimintaa sekä konversioprosentin.

Yllä mainitut toiminnot ovat arvokkaita työkaluja hyödyntää yrityksesi toiminnassa. Jotta voit saada näistä parhaimman hyödyn, edellyttää se, että Google Analytics on asetettu oikein.

Oikeat asetukset

Jotta saat täyden hyödyn Google Analyticsistä, edellyttää se työkalun oikeanlaista asennusta. Google Analytics -työkalun perusasetukset eivät ole vaikeat, mutta mikäli haluat asettaa työkalun käyttämään sen edistyneempiä toimintoja sekä käyttöä yhdessä Google Adwords kanssa, saatta meidän apu olla tarpeen.

Obsidian Digital voi auttaa teitä asettamaan Google Analytics -työkalun oikein, jotta saatte sen kaikista toiminnoista täyden hyödyn.

Haluatko tietää enemmän? Olet aina tervetullut ottamaan yhteyttä meihin epävirallisen puhelun saamiseksi.

Ota meihin yhteyttä Ota meihin yhteyttä Soittaa: 60 73 60 60, kirjoita: obsidian@obsidian.dk tai täytä lomake alareunassa