Analyysi

Verkkoanalyysin konsepti käsittelee kotisivujen ja online-markkinoinnin linjausta perustuen sivustolla kävijöiden käyttäytymiseen kotisivuilla automatisoidun prosessin avulla.

Me haluamme oppia tuntemaan teidät

Mutta ennen kuin pystymme siihen, tulee teidän tuntea ensin itsenne. Ennen verkkoanalyysiin ryhtymistä, on kuitenkin tärkeää tietää yrityksen identiteetti sekä nykytilanne.

Tästä syystä me Obsidian Digitalilla teemme ison osan opettelemalla tuntemaan yrityksenne ennen yhteistyötä. Seuraava askel on nimittäin kotisivujenne tavoitteiden määrittely

TAVOITTEET

Esimerkiksi, jos sinulla on yritys joka myy t-paitoja ja on linkitettynä verkkokauppaan, on kotisivujesi päätavoitteena myydä enemmän t-paitoja.

Me Obsidianilla yhdistämme usein osatavoitteita itse päätavoitteeseen, jotta kaikki osa-alueet tulee huolella käsiteltyä. Tästä syystä ajattelemme verkkoanalyysin yhtenä osatavoitteena esimerkiksi;

  • Houkutellakseen potentiaalisia asiakkaita uusien markkinointialoitteiden kautta, joiden tavoitteena on saada asiakkaat klikkaamaan itsensä kotisivuille
  • Sitouttaa potentiaaliset asiakkaat oleellisen, kotisivuilla olevan sisällön kautta
  • Kokeilla muunto-optimointia, esimerkiksi ohjaamalla suoraan kotisivujen aloitussivulle
  • Pitää kiinni nykyisistä asiakkaista implementoimalla lojaliteettia lisääviä ominaisuuksia kotisivuille, joka voisi esimerkiksi olla uutiskirjeen tilaaminen.

Seuraamme kehitystänne läheltä

Me Obsidian Digitalilla tiedämme, että parhaita tuloksia saa huomioimalla niin monia tekijötä sekä skenaarioita kuin mahdollista. Me tiedämme myös, että saattaa olla vaikeaa löytää ja hallita kaikkea tietomäärää, jota tarvitaan saavuttaakseen parhaimmat tulokset verkossa.

Tästä syystä Obsidian Digital voi auttaa sinua asettamaan ilmaisen analyysityökalun joko Google Analytics tai Google Tag Managerin, jotta voit koko ajan seurata kehitystä sekä hyötyä vierailijoiden liikenteestä kotisivuillasi ja lopulta houkutella uusia kävijöitä.

Mittaaminen

Verkkoanalyysin seuraava askel on mitata päätavoitetta, jonka jälkeen tulee määritellä osatavoiteet. Toisin sanoen tämä kohta käsittelee sitä, kuinka hyvin kotisivusi täyttävät osatavoitteiden vaatimukset silmällä pitäen päätavoitetta.

Kokonaismittaus tulee tietenkin suorittaa muuntokurssin perusteella. Tämä luku kertoo sinulle kuinka moni kotisivuillasi kävijöistä päätyy ostamaan tuotteittasi tai palveluitasi. Lisäksi saat paljon arvokasta tietoa luvuista, jotka kuvaavat osatavoitteitasi.

Tunnemme teidät ja hyödynnämme sitä työssämme

Obsidian Digital verkkoanalyysi perustuu kotisivujenne, verkkokauppanne ja/tai brändinne  syvällisempään tarkasteluun sekä niiden ominaisuuksien analysointiin hakutulosten sijoitusten ja verkossa olevien linkkiprofiilleihin sekä aktiviteettiin sosiaalisessa mediassa.

Analyysi

Analyysi osoittaa, ellei markkinointistrategia ja/tai verkkosivustosi sisältö vastaa odotuksia. Uuden suunnitelman laatimiseksi täytyy paneutua syvällisemmin dataan, jonka mittaustulokset ovat antaneet, jotta voidaan selittää miksi odotukset eivät täyttyneet.

Tätä verkkoanalyysin osaa varten me Obsidian Digitalilla otamme huomioon kaikki muuttujat. Keskitymme erityisesti sisältöön, verkkosivuilla tapahtuvaan liikenteeseen, navigointiin, verkkosivuston kävijöiden asenteeseen ja hakuihin.

Itse verkkoanalyysiprosessiin sisältyy monia erilaisia tärkeitä tekijöitä:

  • Ensimmäiseksi sinulla on oltava selkeä idea siitä mikä kotisivujesi tavoite on
  • Toiseksi, sinun tulee ”mitata” verkkosivuja yllämainitun tavoitteen perusteella
  • Kyetä analysoimaan saamiset ja tunnistamaan parannuksen kohteet
  • Viimeiseksi, verkkoanalyysin tärkeä tekijä on käyttää saavutettua tietoa hyödyksi kotisivujen optimoinnissa.

Verkkoanalyysi ei ole vain kertaluontoinen prosessi. Analyysi on tärkeää käydä läpi säännöllisin väliajoin, jotta kotisivusi pysyvät ajan tasalla ja optimoituina.

Anna meidän Obsidian Digitalilla toteuttaa säännöllinen verkkoaanalyysi kotisivuillesi ja näin olet aina askeleen asiakkaitasi edellä ja huomaat tämän myös tuloksessa.

Optimoimme puolestanne

Verkkoanalyysin viimeinen askel käsittelee sitä, kuinka tavoite realisoidaan parhaiten. Verkkoanalyysistä aikaisemmin saatujen tietojen avulla Obsidian Digital pystyy optimoimaan verkkosivustosi muuntokurssin siten, että asiakkaista tulee vakioasiakkaita.

Optimointi

Tässä vaiheessa verkkoanalyysiä, olet varmasti tunnistanut joitakin ongelmia ja/tai tilaa uuden kehittämiselle sekä parantamiselle. Nyt on enää aika toteuttaa uudet oivallukset ja toteuttaa ne kotisivuillasi.

Kotisivujen optimointi saattaa olla ylitsepääsemätön asia ja hankala tekninen suoritus – anna Obsidian Digitalin ammattilaisten tehdä se puolestasi.

Täytä yhteydenottolomake ja olemme sinuun pian yhteydessä!

Haluatko tietää enemmän? Olet aina tervetullut ottamaan yhteyttä meihin epävirallisen puhelun saamiseksi.

Ota meihin yhteyttä Ota meihin yhteyttä Soittaa: 60 73 60 60, kirjoita: obsidian@obsidian.dk tai täytä lomake alareunassa