Schøller Stål ja Adwords

Keskittyminen läheiseen dialogiin ja aikaisempaan tietoon

Mikäli AdWords ei ole toiminut pitkään aikaan, on luonnollista, että yritys epäröi kohdistaa markkinointirahansa sen suuntaan. Tätä Schøller Stål ei onneksi tehnyt, sillä he päättivät satsata ja antaa AdWords -aktiviteettien hallinnan meille.

He olivat mainostaneet AdWordsissä vuodesta 2012 ilman näkyvää menestystä. Lokakuussa 2017 he kokivat heikon tuloksen, kun ROAS (return of ads spend) oli vain 1. Tämän jälkeen me otimme heidän mainonnan haltuun Googlessa.

Tuolloin tili oli täysin hallitsemattomissa ja ylikuormitettu. Tilillä oli paljon dataa ja erilaisia kampanjoita, joissa hakukriteerit söivät toinen toisiaan. Sen lisäksi kampanjarakennetta ei oltu määritelty asianmukaisesti, jonka tuloksena oli huonot laatupisteytystulokset ja näin ollen korkea napsautushinta.

Puhdistustyö loi hyvät asetelmat jatkoa varten

Ensimmäinen askel oli siivota tili, josta aloitimme päätymällä analysoimaan dataa viiden vuoden ajalta. Tämä prosessi toteutettiin läheisessä yhteistyössä Schøller Stålin kanssa, koska he tiesivät tietysti paljon enemmän heidän tuotteistaan sekä yrityksestään kuin mitä me.

Niin suuren tietomäärän analysoimiseen meni kauan, mutta se oli ehdottomasti sen arvoista. Yhteistyön, analysoitujen tietojen ja oman analyysimme avulla markkinoista ja tuotteista, saimme kehitettyä täysin uuden rakenteen, jossa yksittäisten henkilöiden haut tuplaantuivat tarkoin suunnattua mainosta kohden. Tämä tarkoitti sitä, että keskimääräinen ”ad relevans” koko tilillä nousi aina 6 jopa 9,8:aan. Sillä tavoin myös laatuun perustuvien hakutulosten laatua saatiin parannettua ja napsautushintaa huomattavasti pienmmäksi.

Kampanjaorientoitunut lähestymistapa tuotti 610% enemmän tuottoa

Uuden rakenteen ja selektiivisesti valikoitujen hakuparametrien avulla perustuen aikaisempaan tietoon, näimme jo ensimmäisten kuukausien jälkeen parannuksia suorituskyvyssä. Hieman suurempi myynti ja edullisempi napsautushinta tarkoittivat, että ROAS (mainontaan käytetyn pääoman tuotto) kiihtyi nelinkertaisesti lähtökohtaansa nähden.

Olimme kuitenkin edelleen sitä mieltä, että meidän piti vielä saavuttaa täydellinen potentiaali ja tästä syystä sovimme tapaamisen, jossa oli tarkoitus keskustella prosessin seuraavasta vaiheesta, jolla kasvattaa myyntivolyymiä. Lisäksi olimme tietoisia siitä, että olisi hyvä idea yhdistää kampanjaan tuotteet joiden tuottoprosentti oli korkein.

Tämä osoittautui olevan kullan arvoinen. Uusien, viikoittain räätälöityjen kampanjamainosten avulla tulokset lähtivät räjähdysmäiseen kasvuun.

Vain hieman yli kolmen kuukauden kuluttua siitä, kun otimme tilin haltuumme, yhteenlaskettu kokonaistuotto oli kasvanut 581%, jonka ylitti vain ROAS, kasvullaan 610%.

Täyden potentiaalin metsästys

Tällaisten tulosten jälkeen olisi luonnollista rauhoittua, mutta jatkamalla toimintaa aktiivisesti ja progressiivisesti yhdessä läheisessä dialogissa yrityksen kanssa, olemme vakuuttuneita siitä, että olemme vielä kaukana täydellisestä potentiaalista. Tästä syystä olemme jo nyt tehneet uusia aloitteita, joiden avulla pyrimme metsästämään parhaan mahdollisen suorituskyvyn.

oleg-savenok-114428-unsplash-Kopi-300x106
  • 581 % Kasvu tuotossa
  • 610 % Mainontaan käytetyn pääoman tuotto (ROAS)
  • 26 % CPC pudotus

Haluatko tietää enemmän?

You are always welcome to contact us for a non-committal talk.

+45 28 68 50 22
jme2