Danish Skin Care myy ja toimittaa Tanskassa tuotettuja ihonhoitotuotteita heidän kotisivun danishskincare.dk kautta.

Sosiaalinen Media mainonnassa

Danish Skin Care myy tuotteitaan yksinomaan heidän verkkokauppansa kautta, minkä vuoksi markkinointi ja vastuu tuotteiden jakelusta on heillä itsellään. Tästä syystä suosittelimme, että Danish Skin Care:n tulisi virtaviivaistaa ja lisätä volyymiä sen mainoksen avulla, joka heillä jo oli Facebookissa sekä Instagramissa.

Tässä yhteydessä helpointa oli hyödyntää Facebookia uudelleenkohdistuskampanjoiden näkökulmasta, joiden osan oli tarkoitus hankkia myyntiä ja osan auttaa keräämään enemmän ihmisiä uutislistalle. Tämän lisäksi perustimme laajan skaalan look-a-like – ja demografiaan perustuvia kohderyhmiä, joita hyödynsimme tarjousten lähetykseen henkilöille, jotka eivät vielä aikaisemmin olleet tietoisia brändistä.

Haasteita

Facebook ja Instagram osoittautuivat olevan täydellinen markkinapaikka Danish Skin Care tuotteille muutamien haasteiden jälkeen. Säädimme kampanjoita jatkuvasti ja lisäsimme uusia tuotteita sekä ohjeita sitä mukaan, kun niitä kehitettiin.

Yhteenlaskettuna sähköpostilistalla pyöri noin 100.000 tilaajaa ja myös hintaa korotettiin, jotta ihmiset saatiin ilmoittautumaan mukaan, koska meidän oli tarvetta luoda laajempia kohderyhmiä. Samoin tuli kalliimmaksi muuntaa kohderyhmiä maksaviin asiakkaisiin. Nämä kaksi asiaa johti siihen ettei budjetin korotus enää johtanut merkittävään muutokseen kokonaistuloksissa.

Paras asiakassiirtymä

Facebook on huutokauppa, jossa paras mainos voittaa. Tämä mielessä työstimme automaattisen asiakassiirtymän yhdestä Facebookin automaattisesta asiakasvirrasta, jossa segmentoitu jäljitys otti täyden hallinnan mainoksista, joita vastaanottajaryhmämme sai – ja vielä lisäksi milloin he sen saivat. Tällä tavoin olimme huolehtineet, että asiakasryhmämme näkevät sisällön, joka on kaikista olennaisin juuri heille ja juuri siinä paikassa, missä kohtaa asiakassiirtymää he ovat.

Automatisoidun virtausasetusten lisäksi sisällön muuttaminen oli myös tärkeää. Vuosina 2017 ja 2018 olemme nähneet, että video on parempi vuorovaikuttaja alhaisemmalla CPM:llä  (hinta per 1000 katselua) ja tässä yhteydessä oli järkevää käyttää videota automatisoidun virran yhteydessä. Danish Skin Care työsti näin ollen sopivat videot jokaiselle mainokselle, jonka ansiosta saimme tuloksia. Mainoksemme vastaanottavat käyttäjät näkevät monipuolisemman ja yksilöidymmän sisällön.

Tulokset

Facebook on viimeisen puolentoistavuoden aikana noussut keskeiseksi markkinointialustaksi, joka suuressa määrin on edistänyt brändin levinneisyyttä ja jatkuvaa kasvua sekä uutiskirjeen tilaajien määrää – joka  muuten on toinen Danish Skin Caren myyntikanava.

Uuden automatisoidun virran käyttöönoton jälkeen onnistuimme parantamaan mainontaa entisestään. Nykyisin Danish Skin Care tulos on kasvanut 50% ja saamme koko ajan enemmän takaisin vastaamaan käytettyjä rahoja, kuin mitä aikaisemmin.

Menestyksen ydin, jonka olemme yhdessä saavuttaneet, on meidän ja koko Danish Skin Care -tiimin yhteistyötä. Kaikki luovista ideoista videotuotantoon Danish Skin Care puolelta on johtanut siihen, että me Obsidianilla olemme olleet parhaassa asemassa hallinnoimaan markkinointia niin Facebookissa kuin Instagramissa.

 

  • 210% parannus ROAS
  • 56% pudotus CPA per kirjautuminen (signup)

Haluatko tietää enemmän?

You are always welcome to contact us for a non-committal talk.

+45 28 68 50 22
jme2